Franciscusgroep Cluster Terlinden biedt helpende hand

Start nieuwe hulpgroep voor Banholt, Noorbeek en Reijmerstok

Op 15 oktober 2016 ging de Franciscusgroep van het Cluster Terlinden van start.

Vanaf die datum is het voor mensen uit Banholt, Noorbeek, Reijmerstok en de daarbij behorende buurtschappen mogelijk een beroep te doen op deze nieuwe hulpgroep.

De Franciscusgroep is in het leven geroepen op initiatief van de drie parochies binnen het Cluster Terlinden en door samenwerking van de dorpen Banholt, Noorbeek en Reijmerstok  en is toegankelijk voor alle inwoners.

Naast de al bestaande hulpgroepen in de gemeenten Eijsden-Margraten en Gulpen-Wittem biedt de Franciscusgroep (acute) hulp, die niet of moeilijk via andere kanalen verkregen kan worden, aan mensen die behoefte hebben aan een steuntje in de rug of een helpende hand. De hulp kan bestaan uit bijvoorbeeld eenvoudige klusjes in huis, boodschappen doen, formulieren invullen, vervoer naar ziekenhuis of doktersbezoek, maar ook correspondentie met overheidsorganen, computerproblemen, honden uitlaten of gewoon gezellig wandelen.

De Franciscusgroep kan daarvoor een beroep doen op 35 vrijwilligers met ervaring.

Aanvragen kunnen worden gedaan via de telefoon op 06- 55231278 of via het email-adres franciscusgroepct@gmail.com.