UITDAGING OF UITZICHTLOZE ZORG?

Er zullen niet al te veel mensen zijn die met hun kennis van de basisschool of die van de onderbouw van het middelbaar onderwijs naar een baan gaan solliciteren. Als ze dat wèl zouden doen, dan zullen ze toch erg beperkt zijn in hun keuzemogelijkheden. Ik denk dat veruit de meesten nog wat meer proberen te leren voordat ze hun verdere toekomst beginnen uit te stippelen.

Als ik luister naar wat mensen weten – en te vertellen hebben – over geloven, God, kerk, Evangelie, geloofsgemeenschap enz. dan verbaast het me nogal eens dat hun kennis daarover niet veel verder gaat als dat wat ze tot + hun vijftiende hebben opgestoken. Iets te doen aan het gebrek aan bereidheid om meer te weten te komen over Jezus Christus en zijn boodschap – het Evangelie – is voor mij vandaag de dag de grootste uitdaging – al moet ik in alle eerlijkheid ook zeggen: vaker als eens is het een zorg die me ’s nachts wakker houdt en waarop ik het antwoord niet weet.

 Als u wilt, sla er dan nog maar eens mijn artikel van vorige maand op na: “wie bepaalt wat?”: www.clusterterlinden.nl en klik op clusterinformatie en woord van pastoor. 

René Graat, mhm

pastoor