KERSTKAART

We hebben pas geleden Kerstmis (en Nieuwjaar) gevierd. In die tijd hebben we elkaar veel goeds toegewenst. Dat deden we op allerlei manieren: al pratend, per e-mail of een ander middel van de sociale media, per kaart via de post of met een handdruk.

De goede wensen zijn eigenlijk voor het hele jaar.

Maar over enkele weken – of minder – zijn we die wellicht vergeten. Zou het daarom misschien een idee zijn om één kerst/nieuwjaarskaart te laten hangen waar die nu hangt tussen al de andere die binnenkort naar de oud papier doos verhuizen? Om je eraan te herinneren dat je anderen iets goeds toewenst.

Om voor iemand anders een plek te zijn waar die ander zich, al is het maar even, thuis kan voelen – ook tijdens de nalente of de zomer. Om een plek te zijn waar liefde is, waar de ander mag zijn wie hij of zij is. Ook in de herfst of in de winter.

Waarom? Met Kerstmis hebben we herdacht dat God onder ons is gekomen en dat Jezus de norm van het leven is voor hen die zich christenen noemen.

Van 1 januari tot en met 31 december.

Vandaar die kerstkaart. Een reminder, ofwel: herinnering om iets te doen.

Namens de andere leden van het parochiebestuur, wens ik jullie allen een gezegend 2019!

 

René Graat mhm

pastoor