VAKANTIETIJD

De scholen zijn vrij, mensen krijgen vakantie. Ook in de parochie merken we het. Koren zijn vrij en werkgroepen vergaderen even niet. Het is goed dat er zo een rustperiode is. Ook in de natuur treffen we die aan. Sommige dieren houden hun winterslaap en ook de landbouwgrond moet tot rust komen. Tot rust komen is ook belangrijk voor mensen.

Een periode van rust kan ons op andere gedachten brengen. Het doet ons loskomen van onze haast en beslommeringen. Stilstaan bij wat je doet en waarom je het doet. De warmte van de zomer op je huid voelen en de stilte horen. Dankbaar zijn dat je leeft.

Eens praten met jezelf en met God. Want God is een vriend van de stilte, je hoort Hem niet als je jakkert.

De vakantie helpt ons tijd te maken om dingen te verwerken waarvoor je wegliep. Tijd voor een goed gesprek. Tijd voor een gebed van dank en verwondering. Tijd om te genieten. Want wie niet meer kan genieten, is vaak zelf niet meer te genieten. Dat alles kan de vakantietijd zijn. Daar hoef je trouwens niet ver voor te reizen, dat kan ook dicht bij huis. Neem de tijd en geniet van de rust. Een goede vakantie allemaal!

Kapelaan Dassen