LISSABON 2023

Anderhalf miljoen jongeren uit alle delen van de wereld waren begin augustus op uitnodiging van Paus Franciscus samen in Lissabon (Portugal). Ze namen deel aan de Wereldjongerendagen (WJD), het grootste jongerenevenement ter wereld.
Ook onze samenwerkende parochies waren vertegenwoordigd.

Tijdens de WJD in Parijs en Keulen mocht ik er bij zijn. Het voelde als een warm bad. Het was indrukwekkend en inspirerend om samen het geloof vieren. Onvergetelijk was het om met meer dan een miljoen mensen buiten te slapen onder de sterrenhemel.

De WJD doen je ervaren dat de Kerk jong, universeel en dynamisch is. Zoveel jonge mensen die willen groeien in geloof, hoop en liefde; die willen getuigen van Jezus die in hun leeft.

De jongeren beleefden ook dit jaar een meerdaags programma van gebed, catechese, vieringen, muziek, dans, cultuur én festival. Hoogtepunt vormde het weekend met de kruisweg, de nachtwake én de afsluitende eucharistieviering in de open lucht.

Paus Franciscus zei tot de jongeren; “Wees niet bang, wees niet bang. Meer nog, het is Jezus zelf die nu naar je kijkt, Hij kijkt naar je, Hij die je kent, kent het hart van ieder van jullie, kent het leven van ieder van jullie, kent de vreugde, kent het verdriet, de successen en de mislukkingen, Hij kent je hart.” En hij zij ook:

“Ga naar buiten en breng iedereen binnen, jong en oud, gezond en zwak, rechtvaardigen en zondaars. Iedereen, iedereen, iedereen! In de kerk is plaats voor iedereen.” Behartenswaardige woorden voor ons allemaal.

Kapelaan Dassen

 

Het verslag van een deelnemer uit Reijmerstok kunt u lezen op deze website onder: Cluster Informatie / Nieuws