We gaan het vieren: Parochie Reijmerstok 80 jaar jong!

Wat kunt u verwachten?

Wij zijn trots op onze parochie en haar geschiedenis. Door de jaren heen hebben vrijwilligers zich ingezet om onze parochie op te richten, vorm te geven en in stand te houden. Ons mooie kerkgebouw is daar een voorbeeld van. Ons 80-jarig jubileum willen wij dan ook op gepaste wijze vieren.

Alle inwoners en oud-inwoners van Reijmerstok en Terlinden zijn van harte welkom op 5 juni. Het jubileumcomité heeft een programma samengesteld voor jong en oud. Enkele onderdelen willen we alvast verklappen.

Onze kerk zal voor deze gelegenheid extra mooi worden versierd door onze werkgroep kerkversiering en Jonkheid Reijmerstok. Reijmerstok parochie 80 jaarDaarnaast heeft onze jeugd in samenwerking met jeugdvereniging De Duvelkes, Kindervakantiewerk Reijmerstok en de KiDZ organisatie geknutseld aan ‘hun kijk op onze parochie’.

Deze tekeningen zullen onze kerk extra mooi aankleden. De feestmis wordt voorgegaan door onze pastoor en opgeluisterd door een samengesteld koor. Voor het eerst in onze geschiedenis, zullen leden van al onze zangkoren gezamenlijk de mis opluisteren. Chris Wouters zal van zich laten horen vanaf het orgel op het oksaal en Paul Vleugels vertelt iets over de geschiedenis van onze parochie.

Fanfare St. Franciscus zal ons na de feestmis begeleiden naar gemeenschapshuis A gen Ing, waar wij het glas zullen heffen. Parochie Reijmerstok 80 jaarEr is géén receptie. Wel kunnen alle aanwezigen tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van een drankbuffet en gezamenlijke brunch. Reijmerstokse ondernemers bieden streekproducten aan.

Zo zal Chefs Food (Guido Eijgelshoven) een Reijmerstoks plankje samenstellen met uiteraard kaas van zuivelboerderij Huijnen, onze Bakster (Evi Rothenburg) zal verse pizza’s bereiden in een pizza-oven en De Zeute Aardbei (Veronique en Harold Kroonen) zal u verrassen met een heerlijk toetje. Tussendoor zal Sjpasskapel Sjlappe Kroam uit Vaals zorgen voor gezellige muziek. Voor de kinderen hebben wij Mad Science uitgenodigd. Zij zullen tussen 13.00 en 14.00 uur een voorstelling verzorgen met droogijs, chemische reacties en doe-activiteiten. Alle kinderen kunnen hieraan deelnemen. Voor de allerkleinsten is een springkussen aanwezig.

Alle verenigingen van Reijmerstok en Terlinden krijgen de kans om zich die middag te presenteren. 80 jaar parochie ReijmerstokWe hebben al hele leuke ideeën gehoord. Ook wordt die middag aandacht besteed aan een tijdcapsule. Daarin willen wij spullen verzamelen, die een beeld vormen over onze huidige tijd in Reijmerstok en Terlinden. Deze tijdcapsule wordt opgeborgen in onze kerk en zal over 25 jaar worden geopend.

Bij goed weer zal het feest gedeeltelijk op het buitenterras van gemeenschapshuis A gen Ing plaatsvinden. Wij verwachten deze middag rond 17.00 uur af te sluiten. Om dit jubileum een extra feestelijk tintje te geven, verzoeken wij alle inwoners om die dag te vlaggen.

Wij verheugen ons op uw komst
Jubileumcomité 80 jaar Parochie Reijmerstok

 

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab