Wereldgebedsdag op 1 maart 2024

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Wereldgebedsdag 2024: Draag elkaar in liefde

ZijActief Kring Heuvelland viert ieder jaar Wereldgebedsdag op een bijzondere manier, samen met een groep vrouwen van de protestantse gemeente Maas- en Heuvelland en vrouwen van de katholieke kerk.

 

Gedurende 24 uur zal ergens in de wereld een gebedsviering plaatsvinden, waarin vrouwen voelen dat ze deel zijn van de hele wereld. Mensen voelen dat ze hun hoop en zorgen, hun vreugde en verdriet, hun mogelijkheden en problemen wereldwijd met elkaar kunnen delen. Een keten van gebed gaat over de hele wereld.

Als de zon in het verre oosten opgaat over de eilanden in de Stille Oceaan, dan worden daar al de eerste diensten gehouden. Uur na uur ontwaken weer andere volkeren en breekt voor hen de dag aan. Als het bij ons avond is, begint in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika de Wereldgebedsdag.

Deze inspireert ons ieder jaar weer om gaven en talenten in dienst van elkaar en de samenleving te stellen en heeft hopelijk invloed op onszelf en andere mensen in onze omgeving. Juist in deze tijd van onzekerheid, oorlog en crisis hebben wij deze aanmoediging bitter nodig.

Wereldgebedsdag laat ons voelen dat we solidair zijn met vrouwen over de hele wereld. Ieder jaar wordt de viering voorbereid door vrouwen uit een ander land. Dit jaar waren het de vrouwen uit Palestina die de aanzet voor de viering maakten. Het schema waarna ieder jaar een ander land aan de beurt is, wordt jaren vooruit opgesteld. Dit is de planning: 2025 Cook Islands, 2026 Nigeria, 2027 WDP International Comité, 2028 Costa Rica, 2029 Italië. Zo komt het, dat dit jaar Palestina aan de beurt is, terwijl ook dit land nu gebukt gaat onder oorlogsgeweld. De voorbereidingen hebben de Palestijnse vrouwen echter lang voordat de oorlog uitbrak, getroffen.

Ze kozen dit thema: DRAAG ELKAAR IN LIEFDE.

In onze ZijActief kring wordt al zeker meer dan 30 jaar deelgenomen aan de jaarlijkse viering van Wereldgebedsdag. In Nederland zijn meer dan 500 plaatselijke werkgroepen actief die bijeenkomsten en vieringen organiseren en die publiciteit geven aan het werk van Wereldgebedsdag.

Dit jaar komen we samen op vrijdag 1 maart 2024 om 15.00 uur in de Rectoraatskerk van Klooster Wittem, Wittemerallee 34. Na afloop van de viering is er een gezellige bijeenkomst met koffie/thee en een wafel.

De opbrengst van de collecte en de wafelverkoop gaat voor 100 % naar het goede doel: STAR MOUNTAIN: Een trainingscentrum vlakbij Ramallah voor Kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking.

PIN-betaling is helaas niet mogelijk.

U bent van harte welkom!!